Färsk fisk till middag – bästa tipsen

Det råder ingen tvekan om att färsk fisk och kött till middag är något av det absolut bästa som finns. De fiskar som ligger i frysdisken i mataffären är både torra och smaklösa om man jämför med den fisk som du kan fånga upp själv från sjöarna runt om i Sverige. Oavsett om du är en riktig fiskeexpert eller om du fiskar mest för skojs skull har vi tipsen för din middag!

Fisk har alltid varit en mycket stor del av mångas kost, men på senare år har fisken som rätt blivit allt mer populär. Visste du t.ex. att det finns pescetarianer, vars kost enbart består av fisk som proteinkälla? Vill du börja äta mer fisk kan du beställa Linas Matkasse som ger dig med smarta middagstips! Här hittar du matkassar för alla möjliga smaker och kosthållningar, från barnmat och familjekassar till kassar för veganer, vegetarianer och pescetarianer.

Så får du färsk fisk vid middagsbordet

Om du är en duktig fiskare rekommenderar vi dig att bege dig ut till sjön och fiska din egen fisk till middagen. Det är något mycket speciellt med fisk som du har tagit upp, rensat och tillagat helt själv. Om du inte har tid eller möjlighet kan du däremot besöka fiskhallen och då är det detta du ska hålla utkik efter:

  • Färsk fisk luktar aldrig illa. Fisken ska ha en svag doft som luktar fräscht.
  • Titta på fiskens hud och säkerställ att den är hel och inte har börjat spricka eller gå sönder.
  • Fiskens färger på fjället ska vara fina och klara. Fisken ska även vara jämnt glansig.