Hitta ställen att jaga

När du har tagit din jaktexamen och fått din vapenlicens är det dags att hitta några bra ställen att jaga. Om du inte vet om några bra jaktmarker i din närhet eller har någon vän du kan fråga kan det vara svårt att veta vart man ska börja. I så fall är ett förslag att anmäla dig till en jaktupplevelse eller en organiserad jaktresa. Då har du också chansen att stifta nya bekantskaper och träffa folk som också brinner för jakt.

Ta hjälp av ett jaktförbund

Om du blir medlem i Svenska Jägareförbundet kommer du få veta vart det finns flera bra jaktmarker. Alla landskap i Sverige har mindre avdelningar, till exempel Skånes Jägareförbund eller Kronobergs Jägareförbund. Du kan alltså ansluta dig till ett jägareförbund i närheten av där du bor. Dessa förbund brukar vara duktiga på att anordna träffar och andra evenemang under året. Genom att följa med på dessa events får du nys om vart det finns bra jaktområden i din närhet och hur du ska förhålla dig till terrängen. Kanske träffar du även en framtida jaktpartner som kan följa med dig ut på jakt?

Varje jaktförbund äger en viss jaktmark som är avsedd för medlemmar i föreningen. Är du medlem i en förening kommer du ha betydligt enklare att hitta mark att jaga på. Det finns väldigt många jägare i Sverige och inte riktigt lika mycket jaktmark. Det kan alltså lätt uppstå konflikter om man inte har koll på vart man får jaga. Du kan också vända dig till lokala föreningar som kan sköta kontakten med markägare om du skulle vilja jaga i din region. Var inte rädd för att nå ut till folk.