Träning för jägaren

Som jägare är man ute en hel del i skog och mark. Man kan tänka sig att promenaderna i skogen gör mycket för hälsan, och det är sant. Men det kan trots allt vara bra att träna sin kropp på ett lite mer allsidigt sätt. Här får du några tips kring vad som kan vara bra att tänka på.

Hitta träningsutrustning

När det gäller träningsutrustning kan sådan köpas in privat eller till företag. Hos https://www.gorillasports.se finns träningsmaskiner, hantlar och flera olika tillbehör som gör det lättare och roligare att träna. Om du vill kunna träna allsidigt även på hemmaplan kan det vara klokt att investera i lite olika redskap.

Varför behöver en jägare träna?

En jägare behöver ha bra kondition för att kunna ta sig fram i skogen. Träningen ger dessutom uthållighet vilket är bra för att man ska kunna skjuta på ett bra och precist sätt. Även smidighet och styrka är bra att ha om man ska kunna ta ut större skjutna djur från skogen. Kondition och koordination är självklart också viktigt för jägaren. En jägare kan inte sitta i ett jakttorn och flåsa efter en kort promenad. Då kommer djuren skrämmas bort. Koordinationen gör att jägaren inte lika lätt snubblar i skogen, och dessutom förbättras skyttet.

Hur tränar man de olika sakerna?

Det är i stort sett omöjligt att träna allt i en maskin, men man kan träna flera saker på samma gång. Det går till exempel att träna kondition och uthållighet på ett löpband, smidighet och styrka med hjälp av hantlar och så vidare. Det finns också träningsmaskiner där det går att träna flera stora muskelgrupper vilket kan vara en stor fördel.

Kan man träna billigt?

Ja, det går att träna billigt. Som jägare behöver man inte köpa de allra dyraste maskinerna, och dessutom kan man använda till exempel vattenflaskor som hantlar, man kan promenera och man kan försöka satsa på så allsidig träning som möjligt. Många träningsmaskiner har också väldigt bra priser och sett till vilken effekt de gör är det en bra investering.

Träning i skogen

Vid sidan av träningsredskapen kan det också vara skönt att komma ut i skogen för att motionera lite. Även där finns det flera saker man kan träna. Att gå i raskt tempo, eller rent av springa i kuperad terräng är väldigt bra. Det är också väldigt effektivt att gå i lite stökig terräng bland stenar och pinnar. Det ger en god balans och man tränar på att lyfta sina fötter ordentligt. Dessutom lär man känna skogen mer vilket alltid är en fördel för jägaren.