Flugfiske

Flugfiske är ett rolig och effektiv sätt att fiska på. Det krävs bara lite övning för att få till ett bra flugfiske. När du ska flugfiska behöver du ha rätt utrustning och teknik för att lyckas. Hos Olssons Fiske kan du hitta allt som du behöver för att du ska bli ett fullblodsproffs på flugfiske.

Välj utrustning efter fisken du vill fånga

Olssons Fiske har flera varianter av flugor, fluglinor, rullar och flugfiskespön i sitt sortiment. Att fånga gädda är kul att fånga på fluga. Men oavsett om du ska fiska gädda eller lax har Olssons Fiske det du kan tänkas behöva för att få en fin fångst. Tänk på att du alltid bör skydda dina ögon med ett par lämpliga solglasögon när du ska kasta med ett flugspö. Det kan du också hitta hos Olssons Fiske. De har bland annat solglasögon med sidoskydd för att du ska kunna fiska på ett optimalt sätt.

Utrustning du behöver för flugfiske

Du behöver en hel del utrustning när du ska flugfiska. Flugutrustningarna är indelade efter ett viktsystem för själva linan. Många tillverkare säljer dock färdiga set om du inte vet vad du behöver. Du kan även be Olssons Fiske att plocka ihop ett lämpligt paket. De flesta spön som du använder vid flugfiske är enhandsspön. Rullen används inte i själva kastet, utan flugrullens uppgift är att bromsa om en stor fisk rusar ut med linan. Den ska även förvara själva linan. Fluglinor finns i mängder av olika varianter. Det finns bland annat flytlinor som används främst för fiske nära eller på ytan. En sjunklina används för att flugan ska kunna komma djupare och närmare botten.

Hitta rätt fluga

Det finns flugor av flera olika typer. För att veta vilken fluga som du ska använda behöver du veta vilken typ av fisk som du ska fiska och vilken typ av flugfiske du ska ägna dig åt. Exempelvis finns det specifika gäddflugor. Du kan alltid rådfråga personalen på Olssons Fiske om du är osäker på vilken fluga du bör ha. Om du har andra frågor gällande utrustningen kan du passa på att ställa dem samtidigt.