Äta egenfångad fisk

Det är en fantastisk känsla att äta det som du själv har jagat och fångat. När du har lagt ner tid på att fiska en hel dag är det fantastiskt att sjunka ner vid bordet och avnjuta en härlig fiskrätt. För att göra måltiden ännu bättre är det perfekt att kombinera fisken med ett riktigt bra bubbel. Det finns massor med bra bubbel att köpa som passar till fisk. Det finns olika bubbel som cava, prosecco, crémant, champagne, spumante och frizzante. Ibland kan det vara en utmaning att hitta det perfekta bubblet till mat men det är inte omöjligt. När du ska äta fisk kan du testa att hålla dig till Brut eller Brut Nature. Det är torrt bubbel som kompletterar lätta vita fiskar eller balanserar upp fiskar som är lite fetare. Generellt passar bubbel väldigt bra till fisk och smaken är olika från människa till människa. Du kan testa dig fram för att hitta det bubblet som du gillar mest och som passar till fisken du brukar fiska.

Fisk är nyttigt för kroppen

Att fisk är nyttigt råder det ingen tvekan om. Svenskar rekommenderas att äta fisk 2-3 gånger i veckan av Livsmedelsverket. Fisk innehåller det nyttiga och värdefulla fettet omega-3 men innehåller även många vitaminer och mineraler som är bra för kroppen. Att äta fisk har visat sig öka chanserna att hålla sjukdomar som hjärt- och kärlsjukdomar på avstånd. Omega-3 är bra för att sänka blodtrycket, minska risken för blodproppar och för att ge en bättre kärlhälsa. Forskning har även visat att den som äter mycket fisk kan få snabbare reaktioner och stärka minnet.

Kombinera fisk med goda grönsaker

När du ska tillaga den fisk som du själv har fångat kan du försöka leta efter enkla fiskrecept som inte är allt för avancerade. Efter en lång dag ute är det en fördel om det är enkelt att tillaga fisken. Fisk passar väldigt bra till ris, pasta och potatis. Servera gärna fisken med härliga grönsaker. En sås kan också vara perfekt att ha till fisk. En del insjöfiskar och feta ostkustfiskar kan ha miljögifter i sig men det finns för den skull ingen anledning att begränsa intaget av fisk. Kvinnor som är gravida ska dock tänka lite extra på vilken fisk som de äter. Den allra mesta fisken som fångas längs västkusten och på öppet hav, som exempelvis sill, torsk, makrill, marulk, kolja, sej och havskatt, kan alla äta.