Fiskeresor i Norden

Fiske i Sverige i all ära men ibland vill man uppleva något helt annat. Du behöver inte åka långt för att kunna upptäcka riktigt bra fiskevatten. Det kan räcka att åka till ett av våra nordiska grannländer. Här kan du läsa mer om riktigt bra fiskedestinationer i Norden.

Fiske i Norge

Norge är ett land som är välkänt för sitt fiske och sin berömda lax. Därför finns det en uppsjö av härliga fiskeställen som du kan åka till om du är på besök i landet. Om du befinner dig inåt i landet kan vi till exempel rekommendera Hemsedal som bjuder på många fina fiskeställen. Det är dessutom en väldigt vacker liten ort med mycket annat att upptäcka. Det är perfekt om du vill ägna dig åt flugfiske eller insjöfiske.

Island är också ett land vi varmt kan rekommendera. De kommer ofta i skymundan av övriga Norden men har många otroligt vackra fiskeställen. Island är perfekt om du vill fiska lax eller öring. Du kan utgå från huvudstaden Reykjavik och sedan hoppa på någon av de många utflykter som anordnas med olika företag. Det är en upplevelse som du sent kommer glömma.